Discuss EVDO PCMCIA Cards, ExpressCards, EVDO USB, PDAs, Phones, Coverage and Mobile Broadband Cards. Discuss Sprint & Verizon Coverage. CradlePoint CTR350, CTR500, PHS300, MBR900, MBR1000, MBR1200, PHS300. Discuss Improving signal with 3Gstore Antennas and Amplifiers.
EVDOforums.com
Discussion forum for EVDO users
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   Login with Facebook 
Our sites Include: EVDO Info :: EVDO Forums :: EVDO Maps :: 3Gstore Blog :: 3Gstore.com

To purchase your EVDO Card / Antenna / Amplifier / Router from the EVDO Experts, just contact us!


Follow Us On:

twitter FaceBook EVDOinfo.com

Firmware 1.4.2 adds BlackBerry Storm, USB760 & OpenDNS

Goto page 1, 2  Next  
Post new topic   Reply to topic    EVDOforums.com Forum Index -> CradlePoint CTR35 / MBR95 / MBR1200B / MBR1400 / CBR / COR / ARC 3G 4G Router Support Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
3Gstore
EVDO Addict


Joined: 19 Sep 2006
Posts: 3158

PostPosted: Mon Dec 22, 2008 4:18 pm    Post subject: Firmware 1.4.2 adds BlackBerry Storm, USB760 & OpenDNS Reply with quote


CradlePoint has released Firmware Version 1.4.2 that provides official support for Verizon's BlackBerry Storm and USB760 USB EVDO modem as well as AT&T's E870 expresscard.

In addition to new device support, a key new feature was enabled that make Cradlepoint's MBR1000 and CTR500 the ONLY cellular 3G routers to truly enable OpenDNS server functionality while using a device for the Sprint EVDO network.

Other Japanese market devices and additional information can be found in the official Cradlepoint release notes PDF for firmware 1.4.2



Last edited by 3Gstore on Tue Mar 17, 2009 11:15 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
lvtib04
EVDO Newbie


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 1

PostPosted: Sun Dec 28, 2008 11:56 am    Post subject: Firmware 1.4.2 Reply with quote

Anyone else having issues trying to update the MBR-1000 to the 1.4.2 firmware? I keep getting an error. Invalid firmware upgrade image uploaded - discarding it.
Back to top
View user's profile Send private message
billarf
EVDO Heavy User


Joined: 21 May 2006
Posts: 135
Location: NY and Florida

PostPosted: Sun Dec 28, 2008 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

No one has reported issues with the most recent firmware release as far as I know. Suggest you reset your MBR1000. Save your current router configuration first! Download the "MBR1000" firmware again from Cradlepoint's support page so you can be pretty sure the file is right. Maybe the other you used got corrupted when you downloaded it last time. Be sure you are downloading the file meant for the MBR1000 and not the one for the CTR 500 router. Use an Ethernet cable and not WiFi when you do the firmware update.. Let us know here how you do.

------------------------------
How do I factory reset a router?

Factory resetting a router will erase all of the settings on your router and return them to the values that were set by the factory. Note that this will any changes you may have made to your router.

1. Ensure the router is powered off.
2. Press and hold the reset button.
3. Continuing to hold the reset button, plug the device into a power source.
4. Release the reset button when the lights flash (Approximately 5 - 10 seconds).
5. The router will restart and be available on the default settings SSID.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
visortgw
EVDO Heavy User


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 108
Location: Upstate NY

PostPosted: Tue Dec 30, 2008 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

Any word from CradlePoint as to when to expect Storm support for other routers (e.g., the CTR350 or CBA250)?
Back to top
View user's profile Send private message
3Gstore
EVDO Addict


Joined: 19 Sep 2006
Posts: 3158

PostPosted: Tue Dec 30, 2008 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

visortgw wrote:
Any word from CradlePoint as to when to expect Storm support for other routers (e.g., the CTR350 or CBA250)?

those routers are scheduled for next firmware release.
should drop around end of january, beginning of february.
but i'm not making any promises here. just speculating.
Back to top
View user's profile Send private message
gordoabc
EVDO Newbie


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 6

PostPosted: Sat Jan 10, 2009 9:14 am    Post subject: Reply with quote

OK, I ordered an MBR-1000 and updated the firmware to 1.4.2. It is setup and working as wifi access point with hardwired ethernet. When I plug in my Blackberry Storm nothing happens other than the Storm going to clock mode and starting to charge. The Storm is working fine tethered to my mac via bluetooth and usb. There is no request for password. I tried entering the Storm password into the usb sections of the cradlepoint modem config web interface.

I can't find any documentation on how to set this up on the Cradlepoint website
Back to top
View user's profile Send private message
visortgw
EVDO Heavy User


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 108
Location: Upstate NY

PostPosted: Sat Jan 10, 2009 9:48 am    Post subject: Reply with quote

gordoabc wrote:
OK, I ordered an MBR-1000 and updated the firmware to 1.4.2. It is setup and working as wifi access point with hardwired ethernet. When I plug in my Blackberry Storm nothing happens other than the Storm going to clock mode and starting to charge. The Storm is working fine tethered to my mac via bluetooth and usb. There is no request for password. I tried entering the Storm password into the usb sections of the cradlepoint modem config web interface.

I can't find any documentation on how to set this up on the Cradlepoint website


I use the CTR-350 to connect to my VZW BlackBerry 8830, which is also passworded -- hopefully, you can apply what I have learned to the MBR-1000 and the Storm. There are two distinct passwords that need to be configured in the router (assuming, of course, you are on VZW):
    1) the PPP username and password: Username is "(10-digit mobile phone number)@vzw3g.com", and password is "vzw", which should be similar to what you configured on the Mac.

    2) the modem password: This is the BlackBerry device password -- this might be under a separate modem tab, depending on how the web interface for the MBR-1000 is presented.
Hope this helps... Wink
Back to top
View user's profile Send private message
gordoabc
EVDO Newbie


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 6

PostPosted: Sat Jan 10, 2009 11:52 am    Post subject: Reply with quote

I tried the passwords as you indicated - it doesn't help. The problem seems to be it doesn't even recognize anything is attached - nothing appears in modem info. I did have device password under modem/setting tab and vzw stuff in basic/wan???
Back to top
View user's profile Send private message
visortgw
EVDO Heavy User


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 108
Location: Upstate NY

PostPosted: Sat Jan 10, 2009 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

gordoabc wrote:
I tried the passwords as you indicated - it doesn't help. The problem seems to be it doesn't even recognize anything is attached - nothing appears in modem info. I did have device password under modem/setting tab and vzw stuff in basic/wan???


You are correct with device password under Modem tab and "VZW stuff" under Basic/WAN. Some things to try:
    1) Did you disconnect the Ethernet WAN connection (the RJ45 port takes precedence over the USB port)?

    2) Once the Ethernet port was disconnected, did you try rebooting the router with the USB port connected to the Storm?

    3) Did you try rebooting the Storm (pull battery -- I don't know if there is a "keyboard" sequence to initiate a reboot on the Storm as there is on the 8830). I had times in early versions of the CTR350 firmware where the USB interface on the BlackBerry would essentially lock up, requiring a reboot -- that has since been resolved.
Back to top
View user's profile Send private message
gordoabc
EVDO Newbie


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 6

PostPosted: Sat Jan 10, 2009 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

I pulled the battery, connect the Storm to router, and rebooted the router. No change still no recognition anything is attached - no entry in WAN interfaces table

PS do I need an ATDT#777 in the modem script
Back to top
View user's profile Send private message
visortgw
EVDO Heavy User


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 108
Location: Upstate NY

PostPosted: Sat Jan 10, 2009 2:19 pm    Post subject: Reply with quote

I did not need to enter #777 anywhere in the CTR-350 config pages. You might want to call th3 3Gstore tech support as I may be missing something obvious...
Back to top
View user's profile Send private message
sbonar
EVDO Junkie


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 185

PostPosted: Mon Jan 12, 2009 9:15 am    Post subject: Reply with quote

a) do you have password enabled on your Storm?
b) have disabling the password on the Storm as opposed to putting the password in the router setup?
Back to top
View user's profile Send private message
gordoabc
EVDO Newbie


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 6

PostPosted: Mon Jan 12, 2009 9:39 am    Post subject: Reply with quote

I do have the password enabled on the Storm - I can't disable it as the security polices we have through BES require it - can't be turned off. I suspect it may be the problem that the password dialog is not working because I have noticed after a have plugged in the Storm that although there is no visible acknowledgement on the MBR-1000 that it is there if the Storm goes to locked (which it does after 15 minutes) and I unlock it it shows some unsuccessful password attempts - this doesn't seem to be completely reproducible so I am not certain
Back to top
View user's profile Send private message
verizonrocks
EVDO Junkie


Joined: 12 Dec 2008
Posts: 181

PostPosted: Mon Jan 12, 2009 10:31 am    Post subject: Reply with quote

You need to disable the password prompt on the storm if you want this to work.
Back to top
View user's profile Send private message
gordoabc
EVDO Newbie


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 6

PostPosted: Mon Jan 12, 2009 10:49 am    Post subject: Reply with quote

I suspect many blackberry users have password protection enforced by security policy - since it works with non Storm models I hope it can be fixed for the Storm.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    EVDOforums.com Forum Index -> CradlePoint CTR35 / MBR95 / MBR1200B / MBR1400 / CBR / COR / ARC 3G 4G Router Support Forum All times are GMT - 6 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum







Buy from the 3G/4G Experts @ 3Gstore.com


Pantech UML290 3G/4G


MBR1400


MBR95


Peplink/Pepwave


MBR1200B


3G/4G Booster Antenna


3G & 4G Amplifiers






3G and 4G routers



Digg Us :: del.icio.us :: technorati :: furl

4G :: 4G Forums :: Pepwave :: Peplink :: CradlePoint :: Wilson Electronics :: CloudCams :: MBR1400